Op donderdag 28 oktober 2021 te 13u30 is er een webinar met als inhoud ‘Stap voor stap op weg met het digitale dossier’.  Hoe ga je hiermee aan de slag?

Stap voor stap op weg  met het digitale dossier
Op 1 juni lanceerde de overheid het Centraal Register voor Beschermde Personen (CRBP). Dit is een digitaal platform dat de bewindvoeringsdossiers centraliseert met daarin de gegevens van de beschermde personen en hun bewindvoerder. Ook de eraan gekoppelde administratie zoals verzoekschriften, verslagen worden erin opgenomen.

Advocaten, de professionele bewindvoerders, zijn voortaan verplicht dit register te gebruiken. Familiale bewindvoerders, zoals ouders, zijn hiertoe niet verplicht, maar het is mogelijk dat ook zij zich op termijn tot het CRBP zullen moeten wenden.
Op www.rechterlijkebescherming.be vind je enkele instructiefilmpjes om je vertrouwd te maken met het digitale register. Je kunt ook gebruik maken van een kiosk-pc bij de griffie van de vredegerechten als je zelf geen computer hebt of wel wat hulp kunt gebruiken.
​​​​​​​
Similes (familievereniging geestelijke gezondheid), Gezin en Handicap (organisatie voor gezinnen die met een handicap te maken krijgen), Stan (trefpunt verstandelijke handicap) en FOVIG vzw (Federatie Collectief Overleg Personen met een Handicap) slaan de handen ineen om samen een vorming te organiseren over het nieuwe Centrale Register.

De aanpak
De vorming wordt vanuit praktisch oogpunt benaderd. Het hoofddoel is om mensen wegwijs te maken en te leren werken in het Centraal Register. Er zullen ook enkele tips gedeeld worden voor een vlot gebruik ervan. Er wordt voldoende tijd voorzien voor vraagstelling in aanwezigheid van een expert in de materie.

De sprekers
– Martine De Moor, coördinator Initiatief vrijwillige bewindvoering
– Freya Van Langenhove, stafmedewerker Initiatief vrijwillige bewindvoering.

Wanneer
Donderdag 28 oktober 2021 te 13u30
Past dit moment niet voor jou? Geen nood: na inschrijving kan je de replay bekijken tot 4 november.

Praktisch
Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop, tablet of PC, van bij je thuis. De spreker zit voor een camera en wij zenden hun presentatie live uit. Als kijker ben je voor niemand zichtbaar of hoorbaar.
Je moet niets installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen . Klikken op de link is voldoende om rechtstreeks mee te volgen. Dit is een privé link voor jou, gekoppeld aan je betaling. We bieden steeds een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s) of andere kijkers.

Heb je nog vragen over hoe een webinar in zijn werk gaat?
Lees dan op de website even de meest gestelde vragen of neem contact op.

Inschrijven
Inschrijven kan je gemakkelijk door naar vormingskanaal van Gezin & Handicap te surfen en je in te schrijven voor deze webinar of een van de andere webinars.

Vraag het aan Fovig