7 mrt 2023

OMRINGD VANUIT EEN WARME VERBINDING

Auteur: Fovig

Zich omringd voelen is een geruststellende en beschermende ervaring. Het brengt rust en helpt spanningen te verwerken. Het helpt ook om opener naar onverwachte ontwikkelingen te kijken. Spanningen worden beter verteerbaar en het gevoel van veiligheid groeit. FOVIG koestert het omringen. Het vertaalt helemaal de oorsprong van de vereniging: bij de start was FOVIG in de eerste plaats een samenwerking van betrokken oudergroepen in voorzieningen. Vanuit die samenwerking wilden ze een nieuwe wind van inspraak laten waaien. Met succes.

Als gebruikersorganisatie nemen en ondersteunen we nog altijd de initiatieven die aansluiten bij omringen. FOVIG wil geruststellen, openingen ontdekken, aanvaarding mogelijk maken, waardering tonen, beschermen en ontwikkelen, samenwerken en aanmoedigen. FOVIG omringt vanuit een warme verbinding.

‘Omringd’ is het jaarthema van FOVIG voor 2023. In het eerstvolgende nummer van het ledenblad – je mag dat verwachten rond 21 maart, het begin van de lente – komen we daar uitgebreid op terug.

Ook de FOVIG-ledendag op zaterdag 3 juni 2023 zal aan dit thema gewijd zijn. Noteer alvast in je agenda.

Vraag het aan Fovig