18 nov 2023

WELBEVINDEN EN BESCHERMING BIJ HANDICAP [DENKDAG]

Auteur: Fovig

ZATERDAG 20 JANUARI 2024, GENT

Hoe verbind je (juridische) bescherming van de persoon met een handicap aan welbevinden? Op welke manieren kan bewindvoering uitdrukkelijk vertrekken vanuit de persoon met een beperking? Hoe doe je dat bij een meervoudige beperking of verstandelijke handicap? Op welke manier geef je vorm aan een beslisproces namens of met iemand anders? Hoe controleer je of je als netwerk de wensen van een verstandelijk gehandicapte juist interpreteert? Hoe ervaar je de reactie van de omgeving, en welke druk ervaar je hierin?
Op deze denkdag, onder de titel “Mijn belangen, onze keuzes”, staan de belangen van de persoon met een handicap centraal. Het is niet eenvoudig om deze belangen om te zetten in een gedeelde keuze, daarom benaderen we dit vanuit verschillende invalshoeken. Wat was de doelstelling van de wetgever bij de regels voor bewindvoering? Wat zijn de ethische overwegingen hierin? Wat zien bewindvoerders en vrederechters in de praktijk gebeuren? En vooral: wat leeft er bij de betrokkenen?
Deze denkdag wordt samen georganiseerd door FOVIG, Trefpunt STAN en bijstandsorganisatie ZOOM. Verschillende sprekers komen, vanuit hun ervaringen, aan het woord. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken, mee te praten, en om je ervaring én je deskundigheid te delen.
Zet zaterdag 20 januari 2024 alvast in je agenda, de uitnodiging ontvang je binnenkort!

De denkdag heeft plaats in Vormingscentrum Guislain te Gent.

Programma en inschrijving verschijnen in december. We houden je op de hoogte.

Vraag het aan Fovig