7 mrt 2023

WG BUSVERVOER: VERTEL JE VERHAAL

Auteur: Fovig
Foto: Quang Nguyen Vinh (pexels.com)

Mijn broer is 54 jaar en heeft een ernstige mentale beperking. Hij ging voltijds naar het dagcentrum. Door de stijgende vervoerskosten, nu 13,50 EUR per dag, kan hij geen vijf dagen meer gaan. Hij kan dit niet betalen. Daarom gaat hij nu maar vier dagen meer. Omdat het nog steeds te duur is en er geen aangepaste oplossing is voert en haalt mijn papa (80 +) hem die dagen.
Mijn broer heeft zijn rechten als mens om in een geïntegreerde maatschappij te leven. Mijn ouders hebben hun rechten om op hun oude dag te genieten van hun pensioen.

Bovenstaand echt verhaal doet pijn. Pijn in de portemonnee van de zoon, pijn in het hart van de zus omdat haar hoogbejaarde ouders (papa) zich nog steeds moeten wegcijferen voor hun zoon. Een rustig en welverdiend pensioen zit er niet in. Zelf kan de zus deze taak niet op zich nemen wegens een voltijdse job.

Herken je jezelf of een kennis in dit verhaal of heb je een eigen pijnlijk verhaal? Laat het ons weten. Zo kan de werkgroep Busvervoer een sterkere stem uitbrengen om onze mensen te verdedigen.

De verhalen worden verzameld en om ieders privacy te bewaren anoniem gebruikt in een dossier.

Je kan alles doorgeven aan Martine Buyssens:

Vraag het aan Fovig