25 mrt 2020

CORONA EN DE VOORZIENINGEN VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

Auteur: Fovig

NIEUWSFLASH  |  MAART 2020 #2

Alle voorzieningen zijn ondertussen al meer dan 1 week dicht omwille van de richtlijnen tegen Corona. Dit was geen gemakkelijke week. De kinderen, broer of zus kunnen niet bezocht worden of zijn thuis en dat vraagt de nodige aanpassingen. FOVIG stelt vast dat de voorzieningen alles in het werk zetten om het veilig te houden en proberen alle middelen in te zetten om het contact zo sterk mogelijk te behouden. Geen gemakkelijke opdracht.

Onze gedachten gaan zeker naar hen die deze moeilijke opdracht blijven realiseren, alle medewerkers in de voorziening. Het is voor hen zeker ook geen evidentie. Ook zij zijn moeder, vader, zoon, dochter en hebben ook hun bekommernissen buiten het werk. We kunnen hen niet genoeg bedanken.

We vonden enkele treffende berichten op de sociale media:

  • Woon je in de buurt van Vesta? Plaats dan een boodschap, opdracht of beer aan je raam zo blijven onze wandelingen in de buurt extra interessant. Wist je dat we de beste buren hebben?
  • Zondagmiddag hebben de bewoners van de leefgroepen van Open Kans een gratis friet en frikandel gekregen van de “Frietkar”
  • Ik denk dat ik al een beetje corona begin te krijgen. Met dat mondkapje op kan ik niet zo goed meer ademen!
  • De bewoners van site d’Hofstee maakten samen kaartjes om naar hun netwerk te sturen
  • De bewoners op het woonpark van De Lovie werden verrast met een bloemetje om hen wat extra op te vrolijken.

We blijven dagelijks applaudisseren voor alle werkende medewerkers.
Hou de moed er in en vooral hou het veilig!

You’ll never walk alone!

Vraag het aan Fovig