3 apr 2020

CORONA UPDATE

Auteur: Fovig

NIEUWSFLASH  |  APRIL 2020

We zijn ondertussen terug een week verder in de strijd tegen het COVID-19 virus. Het wordt er zeker niet gemakkelijker op. We missen het contact met onze zoon/dochter, we worden overgelaten aan een roller coaster van emoties. Dagelijks bereiken ons berichten die niet altijd hoopgevend zijn: tekorten aan beschermingsmateriaal, toch infecties binnen de muren van de voorzieningen. Anderzijds blijkt de aanpak met vooral het mijden van contact stilaan zijn vruchten af te werpen en hopelijk kunnen we volgende week heel positieve berichten maken.

We stuurden een email naar de betrokken ministers en kabinetten om de aandacht te richten op het tekort aan bescherm- en testmateriaal in de voorzieningen voor personen met een beperking (ga naar de mail).

Ondertussen worden de maatregelen ook binnen het VAPH voortdurend aangepast, verfijnd. Zo werd deze week beslist dat bewoners die nu in een voorziening verblijven toch nog de definitieve overgang naar de thuissituatie kunnen maken onder strikte regels van afhaling. U moet er wel rekening mee houden dat er dan geen weg terug is, het is een definitieve keuze.
U kan de aangepaste maatregelen vinden via onderstaande link:
https://www.vaph.be/sites/default/files/documents/15074/update_richtlijnen_coronavirus_1_april_.pdf
Er werd ook een procedure ontwikkeld voor voorzieningen waarvan bewoners besmet geraakt zijn:
https://www.vaph.be/documenten/infonota-inf2094-omgaan-met-clusteruitbraak-covid-19

Wat zeker hoopgevend is, is de blijvende inzet van de medewerkers en de leidinggevenden in de voorzieningen. De waardering voor hen is zeer groot. We blijven hen aanmoedigen en bedanken!
Hou de moed er in!

Vraag het aan Fovig