2 jan 2021

JAARWISSELING

Auteur: Fovig

NIEUWSFLASH | JANUARI 2021   —

Ja, het voorbije jaar was lastig. En het leven in het pas begonnen jaar zal nog een hele tijd gedomineerd worden door besmettingsgevaar en daarmee gepaard gaande maatregelen.

Voor de personen met een beperking is dit extra moeilijk. De schrijnende verhalen van afstand, eenzaamheid, huidhonger en afscheid raakten elk van ons. De ondersteunende omgeving – familie, mantelzorgers, zorgaanbieders en hun personeelsleden – moest nieuwe oplossingen uitdenken en verschillende versnellingen hoger schakelen, herhaaldelijk en op heel korte termijnen. De oplossingen waren doorgaans effectief en geregeld heel creatief. Waarvoor dank, aan allen.

De verstevigde solidariteit zal ons verder motiveren: samen aan de slag voor de belangen van hen die daar minder kansen voor hebben. Bij de zorgvoorzieningen doen we dat expliciet in het collectief overleg. FOVIG wil zo daadwerkelijk meewerken aan een hartelijke samenleving gebaseerd op een warme gemeenschap. In 2021 werken we, samen met u, verder aan de realisatie van die droom.

Nadia Dekoning
voorzitter FOVIG vzw

Beeld: MAUD JAMIN (‘zonder titel’, lino-monotype)
Vraag het aan Fovig