12 dec 2022

VLAAMSE INBRENG VOOR ENERGIEREKENING VAN VOORZIENINGEN

Auteur: Fovig


Vlaamse Regering investeert 69,2 miljoen om extra energiekosten te drukken

De grootste hap uit het budget gaat naar de residentiële voorzieningen, zoals woonzorgcentra, jeugdhulp- en VAPH voorzieningen. Zij worden extra geconfronteerd met de gestegen energiekost, aangezien zij dag en nacht zorg en warmte bieden aan hun bewoners. Veel residentiële voorzieningen rekenen een dagprijs of woon- en leefkost aan, maar die blijkt nu onvoldoende te zijn om de energiekosten te dekken. Daarom krijgen woonzorgcentra en woonvoorzieningen voor mensen met een handicap een extra subsidie van 364 euro per plaats, bovenop de eigen bijdrage van de bewoner. In totaal wordt daar 36,5 miljoen euro voor uitgetrokken.

Breng dit ter sprake in het collectief overleg
FOVIG doet een warme oproep aan de organen voor collectief overleg om dit ten gronde te bespreken in hun eerstvolgende vergadering. Vraag een antwoord op de vraag: op welke wijze zal dit in mindering gebracht worden bij de woon- en leefkosten?

Voor de residentiële jeugdhulp wordt het dubbele bedrag voorzien: 728 euro per plaats/VTE. Daar bedraagt de totale subsidie 6,2 miljoen euro.

(foto Brett Sayles – Pexels)

Lees het volledige persbericht van de Vlaamse regering

Vraag het aan Fovig