7 sep 2023

[WEBINAR] WERKGEVER ZIJN MET JE BUDGET

Auteur: Fovig

(Foto: Romain Dancre)

Wat betekent het voor jou als budgethouder om werkgever te zijn, en wat komt hierbij kijken?
Je kan je individueel laten bijstaan door gebruik te maken van verschillende soorten assitentie. Praktische hulp kan je vaak via diensten Gezinszorg of dienstencheques goed en goedkoop in huis halen. Maar als het echt gaat om individuele ondersteuning op maat, kan persoonlijke assistentie op veel meer levensdomeinen het verschil maken.

Op 27 september  om 19.00uorganiseert bijstandsorganisatie ZOOM, samen met Liantis, een webinar over werkgeverschap.

Een persoonlijk assistent kan je op verschillende manieren vergoeden: je kan dat via het statuut van vrijwilliger doen, via een flexi-job (bijklusser) of je kan een dienst voor Persoonlijke Assistentie inschakelen. Een budgethouder kan er ook voor kiezen om een assistent in loondienst aan te werven.

Over deze en andere vragen rondom werkgeverschap organiseren wij samen met Liantis een webinar. Heb je ook vragen over Wat het verschil is tussen een takenovereenkomst (in familiale context) en een arbeidsovereenkomst? Welke verzekeringen zijn verplicht? Hoe zit het met RSZ en doelgroepkorting? Kan je extra legale voordelen toekennen en betalen met je PVB/PAB? Wat kost dat allemaal?

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar [email protected].

Vraag het aan Fovig