10 apr 2022

WILLY DE KEYSER (1946-2022)

Auteur: Fovig

Op 1 april overleed Willy De Keyser, bestuurslid en penningmeester van FOVIG. Nadia Dekoning, voorzitter FOVIG, bracht op de begrafenis onderstaande tekst.

Willy was in 1983 één van de stichtende leden van FOVIG. Een man van ‘no nonsense’ maar niet aflatend opkomend voor de rechten van personen met een handicap. FOVIG moest in zijn ogen kritisch zijn maar het mocht niet neerkomen op ‘altijd klagen’. En als het goed was dan moest dat ook gewoon benoemd worden.

Willy was voor FOVIG de Vlaggendrager (letterlijk en figuurlijk). Hij zorgde er bij elke gelegenheid voor dat onze vlag heel zichtbaar werd opgesteld. Of hij die nu met de auto kon meebrengen of die met de trein moest versleuren. Waar ook onze algemene vergadering in Vlaanderen plaats vond, je kon erop rekenen dat onze vlag al van ver gezien werd.
Op onze algemene vergadering in 2013 in Gent heeft hij ons, samen met zijn zoon, aangenaam verrast op een zelfgemaakte, echte Gentse waterzooi.

We hadden graag een mooie krans gegeven, maar ook dat is eigen aan Willy allicht om daar niet voor te kiezen, dus zeg ik ook gewoon in naam van FOVIG, in naam van mezelf, dank Willy voor je jarenlange inzet in FOVIG, als bestuurslid en als penningmeester.

Willy, je zorgde er regelmatig voor dat onze voetjes op de grond bleven.

We zullen je missen en dat is geen cliché .

Nadia Dekoning
In naam van het bestuursorgaan van FOVIG – 8 april 2022

Vraag het aan Fovig