15 jul 2022

ZORGWIJS

Auteur: Fovig

Ben je op zoek naar extra ondersteuning, al dan niet intensief? Zorgwijs.be bundelt voor jou de zorgaanbieders op één online platform. In enkele klikken kom je te weten welke organisaties de specifieke ondersteuning aanbieden waar je nood aan hebt en dit in jouw buurt. Je kan direct met hen contact opnemen.

Zorgwijs brengt zorgaanbieders en zorgvragers met kleine én grote ondersteuningsnoden samen

Heb jij als persoon met een handicap nood aan af en toe wat aanvullende ondersteuning om zelfstandiger te kunnen leven? Dan spreken we over Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Op Zorgwijs vind je een overzicht van de aanbieders van deze laagdrempelige hulp (begeleiding, dagopvang, verblijf) waarvoor geen aanvraag moet ingediend worden bij het VAPH. Ook minderjarigen kunnen hier gebruik van maken.

Misschien beschik jij over een Persoonsvolgend Budget (PVB) omdat je behoefte hebt aan meer intensieve hulp? Met zo’n budget kan je zelf bepalen welke zorg en ondersteuning je aankoopt, bijvoorbeeld praktische hulp, woonondersteuning of individuele begeleiding. Die zoektocht is soms een uitdaging. Daar wil Zorgwijs aan tegemoet komen via de zoekmachine op onze website.

Wanneer je graag een persoonlijk assistent in dienst wil nemen dan voorziet Zorgwijs.be de mogelijkheid om een vacature te plaatsen. Persoonlijk assistenten kunnen op hun beurt laten weten dat ze beschikbaar zijn.

Zo maakt Zorgwijs de mensen wegwijs in het zorgaanbod en brengt het zorgvrager en zorgaanbieder samen!

Zorgwijs.be is een website van PVBwijzer en kwam tot stand in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Vraag het aan Fovig