31 aug 2022

BLINK

Auteur: Fovig

DE UNIEKE PERSOON IN BEELD

Om goede persoonsgerichte zorg te leveren, moeten je weten wie een persoon is en wat deze persoon uniek maakt. Een onderzoeksgroep van de KU Leuven wil erachter te komen hoe je dit in beeld brengt bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen, die het zelf niet verbaal kunnen uitdrukken. In een latere fase zal dat gebruikt worden om methoden en strategieën te ontwikkelen die kunnen ingezet worden in persoonsgerichte zorg.

 Wij zijn Sanne Nieuwenhuis (PhD-student), Prof. Dr. Bea Maes (promotor), Prof. Dr. Sara Nijs (co-promotor) en dr. Niels Hendriks (co-promotor). Wij doen onderzoek aan de KU Leuven, onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek. In dit onderzoeksproject, genaamd Blink., werken wij samen met LUCAS – Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy en LUCA – School of Arts. 

Het onderzoek bestaat uit twee delen: 

  • Een online focusgroep, waarin we uitspraken gaan verzamelen over wat een persoon met EMB tot een uniek persoon maakt. Dit duurt 60-90 minuten en de datum en tijd wordt vastgelegd door middel van een datumplanner. 
  • Een huiswerkopdracht, waarin de uitspraken geprioriteerd en gegroepeerd worden. Dit duurt 30 minuten en is zelf in te plannen. 

Bekijk hier de oproep en de informatiebrief.

Info en aanmelding voor deelname via [email protected] 

Vraag het aan Fovig